TAB deniz taşımacılığındaki etik kurallara değiniyor

MDN İstanbul

Türk Armatörler Birliği (TAB), Etik ve İtibar Derneği ile birlikte “Etik Farkındalık-TürkDeniz Taşımacılığı Sektörünün Etik Kuralları Ve Çalışma İlkeleri Neler Olmalıdır?” başlıklı interaktif bir webinar düzenliyor.

TAB, gemi sahiplerinin yanı sıra sektördeki deniz taşımacılığı şirket yöneticileri, şirket çalışanları, tüm kaptan ve zabitler, tersane ve gemi inşa sektörü, tedarikçiler, bakım-onarım ve yedek parça tedariki sağlayan firmalar, bunker firmaları, avukatlık firmaları, burada sayamadığımız konuya ilgi duyan tüm deniz taşımacılığı destek sektörleri, denizcilik üniversite ve fakültelerinin öğretim üyeleri ve öğrencileri ile ilgili bakanlıkların personeline de webinar’a katılım çağrısında bulundu.

Katılımcılar fikirlerini paylaşabilecek
Türk Armatörler Birliği “Etik farkındalık” ana başlığıyla 25 Mart 2021 tarihinde 14.00-15.30 saatleri arasında düzenlenecek olan webinar’da workshop benzeri etkin görüntülü katılım sağlanabilecek ve katılımcılar fikirlerini paylaşabilecek. Etik ve İtibar Derneğinin katkılarıyla düzenlenen etkinliğin ana teması ise “Türk Deniz Taşımacılığı Sektörünün Etik Kuralları Ve Çalışma İlkeleri Neler Olmalıdır?” olarak belirlendi.

TAB tarafından webinar’la ilgili yapılan açıklamada, ‘‘Peki biz etik kavramından ne anlamalıyız? Etik en genel anlamda ahlaki açıdan doğru – yanlış ya da iyi-kötü ile ilgilidir. Etik ilkeler ve kurallar toplumun birleştiricileri olarak ortak yaşamı mümkün kılar, toplum düzenini sağlarlar. İş etiği ise etiğin bir alt kümesi olarak, iş dünyasındaki etik sorunları inceler, davranışlara rehberlik etmek üzere kurallar geliştirmeyi amaçlar,’’ ifadeleri kullanıldı.

TAB ayrıca Etik ve İtibar Derneği ile girilen bu anlaşmanın amacının, Türk deniz taşımacılığı sektörünün etik kuralları ve çalışma ilkelerini belirlemek, bu konuda sektörde farkındalık yaratacak etkinlikler organize etmek, bu çalışmadan sonra bu kuralların sektörde yaygınlaşmasını sağlamak, sektör etik kurulunu oluşturmak, şirketlere bu konuda gösterici rol üstlenmek ve uluslararası boyutta ilgili oluşumlara katılmak olduğunun da altını çiziyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın