Svitzer Edda yola çıktı

MDN İstanbul

Med Marine, Ereğli Tersanesi’nde inşa ettiği buz sınıfı serisinin ikinci römorkörü olan Svitzer Edda Svitzer’e başarı bir şekilde teslim edildi.

Serinin ilk römorkörü olan Svitzer Embla da 29 Mart 2021’de teslim edilmişti.

Svitzer Embla ve Edda, Robert Allan Ltd. tarafından tasarlanan TundRA 3000 / MED-A3060-ICE buz sınıfı römorkörleridir.

Robert Allan tarafından zorlu kış koşullarındaki operasyonlara uygun özel bir tasarım olan TundRA 3000 / MED-A3060-ICE, Svitzer’in Kuzey Avrupa filo operasyonları için oldukça uyumlu. Diğer römorkörlerden farklı özellikleri bulunulan bu gemilerin çekme vinci, güvertenin içinden geçen gövde vasıtasıyla kıçta da çalışabiliyor. Ayrıca şiddetli soğuk gibi olumsuz hava koşullarında da kusursuz bir performans elde edebilmesi için özel olarak geliştirilmişler.

İlginizi çekebilir: Med Marine, Nijerya ve İspanya’nın siparişlerini teslim etti

Serinin ilk römorkörü olan Svitzer Embla, Ereğli Tersanesi’nden hareket ettikten sonra Nisan ayının başlarında İsveç’e ulaşarak operasyona başlamıştı. İkinci römorkör olan Svitzer Edda da İskandinavya’da hizmetine başlamak için 21 Mayıs’ta Danimarka’ya doğru yola çıktı.

Teslim hakkında açıklamalarda bulunan Med Marine Satış Müdürü Melis Üçüncü, “Bu yeni inşa projesinde Svitzer ile birlikte çalıştığımız için mutluyuz ve bir sonraki projemiz için heyecanlıyız,” ifadelerini kullandı.

TundRA 3000 / MED-A3060-ICE römorkörlerinin teknik özellikleri;

Uzunluk: 30 metre

Gövde genişliği: 12,6 metre

Uzun Kiriş: 13,2 metre

Derinlik: 5,6 metre

Brüt tonaj: 499 GT

Çekme gücü: 65 TBP

Güç: 4080 kW

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın