Suudi Donanması’na yeni gemi

MDN İstanbul

İspanya’nın devlet şirketi Navantia, Suudi Kraliyet Deniz Kuvvetleri (RSNF) için inşa edilen üçüncü Avante 2200 sınıfı korvetini suya indirdi.

Gemiye, Suudi Arabistan’ın kuzeyindeki HAIL şehrinin ismi verildi.

Geminin suya indirme töreni Navantia ve RSNF yetkililerinin katılımıyla San Fernando’daki Navantia Tersanesi tarafından gerçekleştirildi.

SAMI Navantia Naval Industries (SAMINavantia) ismiyle kuurlan ortak girişim sonucu Suudi Arabistan Askeri Endüstrileri (SAMI) ve Navantia arasında, RSNF için beş adet Avante 2200 sınıfı korvet tasarlamak ve inşa etmek üzere anlaşma imzalanmıştı.

HAIL Korveti, 104 metre uzunluğa ve 14 metre genişliğe sahip. Gemi, mürettebat ve yolcular dâhil olmak üzere toplamda 102 kişiyi taşıyabilecek. 27 knot maksimum hızda seyir için tasarlanmış olan HAIL, 21 gün seyir imkânına sahip.

Avante 2200 programı kapsamındaki son gemi 2024 yılında teslim edilecek. Avante 2200 programı, gözetim, deniz kontrol, arama ve kurtarma görevlerini destekleyebilen kapsamlı bir paketten oluşuyor.

Gemide, Navantia’nın CATIZ Savaş Sistemi, HERMESYS Entegre İletişim Sistemi, DORNA Ateşleme Sistemi, Entegre Platform Kontrol Sistemi ve MINERVA Entegre Köprü Sistemi bulunuyor. Ayrıca, Navantia tarafından geliştirilen lisanslı MTU Motorları veya RENK Redüksiyon Şanzımanları gibi ekipmanlara da yer alacak.

Sözleşmede, entegre lojistik destek (ILS), operasyonel ve bakım eğitimi, savaş sistemi eğitimi ve öğretim merkezlerinin tedariki ve gemilerin platform kontrol sistemi dahil olmak üzere çeşitli hizmetlerin tedariki de yer alıyor. Ayrıca Suudi Arabistan’ın Cidde Deniz Üssü’ndeki gemilerin bakım ve onarımlarını da kapsıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın