Norveç gemisi, Çin konteyner gemisini takip etti

MDN MEDIA

Gemi takip verilerine göre, Norveç Donanma Gemisi KV Sortland, Finlandiya Körfezi’nde hasar gören boru hattı soruşturması kapsamında incelenen Çin konteyner gemisi NewNew Polar Bear’i, Norveç’in Batı Sahili boyunca 15 saat takip etti

Fin polisi 17 Ekim Salı günü, Çin tanker gemisi NewNew Polar Bear ve Rus bayraklı Sevmorput gemisiyle beraber, 8 Ekim tarihinde Baltık Denizi boru hattı çevresinde bulunan gemileri inceleme altına aldıklarını söylemişti.

Avrupa ve Çin arasında seyreden konteyner gemisi NewNew Polar Bear ise, 16 Ekim Pazartesi Baltık Denizi’nden Kuzey Denizi’ne geçmiş ve Norveç Sahili’nden kuzeye doğru ilerlemesine devam etmişti.

Marine Traffic verilerine göre, Sahil Güvenlik devriye gemisi KV Sortland, NewNew Polar Bear’i 16 Ekim sabah 4 sularından 19.15’e kadar Norveç’in ihraç edilen gaz boru hatlarını ve platformlarını kaplayan güney ucundan, Bergen’in kuzeybatısına kadar 1.8 kilometre gerisinden takip etti.

Norveç Askerî Harekat Merkezi, operasyonla ilgili bilgi vermese de Sahil Güvenlik’in bölgedeki denizcilik aktivitelerinin güvenliği ve arama kurtarma operasyonları konusunda önemli rol oynadığını söyledi.

Reuters

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın