Süper fabrika balıkçı gemisi teslim edildi

MDN İstanbul

Vladimir Limanov
Tersan Tersanesi, Rusya’nın Russian Fishery firması için inşa ettiği süper fabrika balıkçı gemisi Vladimir Limanov’u müşterisine teslim etti.

Rusya’da balıkçılık sektörüne öncülük etmesi beklenen Vladimir Limanov, 108 metre uzunluğunda ve 22 metre genişliğinde, üstün teknoloji ile üretilmiş, modern bir süper fabrika balıkçı gemisi.

Skipsteknisk tarafından Bering ve Okhotsk Denizleri’nde pelajik ve ringa balığı türlerinin avlanması için tasarlanan gemi, yakalanan balıkları gemide işleyebileceği donanımlı bir fabrikaya sahip.

İşlenmiş, fileto balık, Alaska Pollack havyarı (dondurulmuş), surimi, balık unu ve balık yağı üretecek olan gemi dondurulmuş nihai ürünlerin depolanabileceği, 4250 m³ kapasiteli bir soğutucu ambara sahip. Gemide ayrıca 99 kişilik konforlu yaşam alanları da bulunuyor.

Russian Fishery, hem Rusya hem de dünyadaki en büyük, kümes hayvanı ve Alaska Pollock balığı üreticilerinden biri. Şirketin bu tür balıklar için yıllık kotası 300 bin tonun üzerinde.

Russian Fisheries ‘in yeni gemisi Vladimir Limanov, günde 500 tona kadar balık yakalayabilen ve hepsini atık bırakmadan gemide işleyebilen modern bir fabrika balıkçı gemisi olarak inşa edildi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın