Sunrise Yachts, M/Y Irimari’yi denize indirdi

MDN İstanbul

Antalya Serbest Bölgesi’nde faaliyetlerini sürdüren en büyük yat inşa tersanelerden biri olan Sunrise Yachts, 30 aylık inşa süreci sonrasında 63 metrelik serinin ilk yatı M/Y Irimari’yi 18 Haziran 2015 tarihinde denize indirdi.

Espen Oeino tasarımı olan Irimari süperyatının mühendislik hizmetlerini, Unique Yacht Design üstlenirken iç dekorasyonunda ise, Focus Yacht Design imzası bulunuyor. 63,1 metre uzunluğundaki 900 metrik tonluk Irimari, Hansa Heavy Lift şirketine ait iki vincin yardımıyla dünya prömiyerini yapmak için suyla buluştu.

Çelik gövdeli ve alüminyum üst yapıya sahip süperyat, tam deplasman bir yat olarak imal edildi. 6 lüks kamarası olan Irimari süperyatında, 12 konuk ağırlanırken, konuklara 18 mürettebat hizmet sunacak. 1.463 gr ağırlığında, 17 knot maksimum hıza erişebiliyor ve 5.000 nm. menzili bulunuyor, 120 ton yakıt, 20 ton temiz su kapasitesine sahip.

Havuzda pek çok sistem testi tamamlanan, Irimari süperyatının imalatına denizde birkaç ay daha devam edilecek. Süperyatın iki ay içinde tamamlanması ve sahibine teslim edilmesi planlanıyor.

Irimari süperyatının sahipleri yatın keyfini yaz aylarında çıkarttıktan sonra, Eylül ayındaki Monaco Yacht Show’da ilk kez sergilenecek.

Sunrise Yachts Tersanesi’ndeki Sunrise 63m serisinden, aynı gövde ve teknik platforma sahip Espen Oeino imzalı ancak farklı dizayna sahip bir başka süperyatın üretimi ise halen devam ettiği bildirildi.

Temeli 2007 mayısında atılan, Fransız ve Alman ortaklara ait Sunrise Yachts, 10 bin 500 metrekareyle Antalya Serbest Bölgesi’nin en büyük üretim alanlarından birine sahip. İki adet 1.600 m2lik hangarı bulunan tersanenin boya hangarı 1.000 m2. Üretim alanları aynı anda 45-50 m boylarında 5 yatın inşasına imkân veriyor. Sunrise Yachts, diğer tersanelerden farklı olarak taşeronların atölye ve ofislerini de kendine ait binada toplamış. Tersanede taşeron firmalarla birlikte yaklaşık 100 kişi çalışıyor. Firmanın Fransız ortağı Guillaume Roche, Türkiye’deki 15 yılı aşkın tekne üretim geçmişiyle Türk yat sektörünü iyi taniyan biri.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın