SUNGUR tam isabet sağladı

MDN İstanbul

Roketsan tarafından geliştirilen SUNGUR hava savunma füze sistemi, azami menzil ve irtifada hareketli hedefe karşı yaptığı test atışlarını başarılı bir şekilde tamamladı.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, SUNGUR Hava Savunma Sistemi’nin portatif özelliğiyle kara, hava, deniz platformlarına entegre edilebileceğini duyurdu.

Demir, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “SUNGUR, azami menzil ve irtifada hareketli hedefe karşı yaptığı başarılı test atışıyla katmanlı hava savunmasındaki rolünü sağlamlaştırdı. Roketsan tarafından geliştirilen SUNGUR Hava Savunma Sistemi portatif özelliğiyle kara, hava, deniz platformlarına entegre edilebilecek,” ifadesini kullandı.

Kademeli hava savunma sisteminin yeni üyesi SUNGUR, portatif özelliğiyle kara, hava, deniz platformlarına entegre edilebilecek. SUNGUR hareketli atış yeteneği, gece-gündüz hedef tespit, teşhis, tanımlama, takip ve 360 derece atış kabiliyetine sahip.

İlginizi çekebilir:   Milli gemisavar füzesi test edildi

Sistem, hava unsurlarına karşı etkinliği ve yüksek manevra kabiliyeti, yüksek hedef isabet yeteneği ve karşı tedbir özelliği, titanyum harp başlığı, hedefin uzun menzilden görüntülenmesini sağlayan nişangahıyla kendi sınıfının önünde bir sistem.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın