Suna Kıraç hayatını kaybetti

MDN İstanbul

Koç Holding’in kurucusu merhum Vehbi Koç’un kızı ve İnan Kıraç’ın eşi Suna Kıraç 79 yaşında hayatını kaybetti. Kıraç, uzun yıllardır ALS hastalığı ile mücadele ediyordu.

Koç Holding tarafından yapılan açıklamada, ‘‘Cumhuriyetimizin değerleriyle yetişmiş, gerek iş gerekse toplumsal hayatta başardıklarıyla Ülkemizin sanayi, eğitim, kültür ve sanat alanlarında gelişmesine önemli katkılar sunan, Topluluğumuzun kuruluş yıllarından 2010’a kadar çeşitli liderlik görevleri üstlenen, Koç Üniversitesi, Koç Okulu ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın kuruluşuna öncülük eden Sayın Suna Kıraç’ı kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyiz. Sayın Suna Kıraç’ı emanet ettiği değerlere bağlı kalarak, ilham veren, vizyoner ve öncü kişiliği ile her zaman hatırlayacağız ve unutmayacağız. Acımız çok derin. Başımız sağ olsun,’’ ifadeleri kullanıldı.

Suna Kıraç kimdir?

Suna Kıraç 1941 yılında Sadberk ve Vehbi Koç’un kızları olarak Ankara’da dünyaya geldi.Kıraç, Semahat Arsel ve Rahmi Koç’un kızkardeşleri, Sevgi Koç Gönül’ün ise ablası. Arnavutköy Amerikan Kız Koleji’ni bitiren Kıraç, Boğaziçi Üniversitesi’nden Bankacılık ve Finansman eğitimi alarak mezun oldu. Koç Holding’e 1962 yılında giren Kıraç, Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak ayrıldığı 2010 yılına kadar şirkette aktif biçimde görev yaptı.

Kıraç, 27 Ekim 1997’de dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından, Türkiye’de eğitim, sağlık ve sosyal hizmet alanında yaptığı katkılardan dolayı Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirildi.

Suna Kıraç ile eşi İnan Kıraç ile 1969 yılında evlendi ve çiftin İpek Kıraç adında bir kız çocukları bulunuyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın