Sualtı severler 22’nci kez bir araya geldi

MDN İstanbul

Sualtına gönül veren 486 kişinin katılımıyla Su Altı Bilim ve Teknoloji Toplantısı, İstanbul Pendik’te bulunan Gedik Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. İstanbul Gedik Üniversitesi Su Altı Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından bu yıl 22’ncisi düzenlenen toplantıda, sualtı dünyasıyla ilgili çalışmalar yapan akademisyenler ve öğrenciler bir araya geldi.Bu yıl Dz. Astsb. (E) Öğretim Görevlisi R. Halidun Ergünt anısına 7-8 Aralık tarihlerinde düzenlenen toplantıya, adli dalış kazaları uzmanı Prof. Dr. František Novomesky, KARDAK kahramanlarından SAT. Kur. Alb. (E) Ali Türkşen, sualtı belgesel yapımcısı Savaş Karakaş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri, Deniz Polisi, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü gibi sualtı birimleri bulunan kurumlarla; sanayi dalış firmaları, dalış merkezleri ile doktorlar katıldı.


Tıp, arkeoloji, teknoloji, su ürünleri, hidrobiyoloji gibi konularla ilgili sunumlar gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye’deki dalgıçların sorunlarına çözüm üretebilmek ve yürürlükteki yönetmeliklerin düzenlenmesi ile ilgili Ulaştırma Bakanlığı, ilgili kurumlar, üniversiteler ve konunun uzmanlarının paydaşlığında bir çalıştay gerçekleştirilmesi de gündeme getirildi.

Sualtı dünyasının herkes için olduğunu göstermek isteyen engelli dalgıçlar da toplantıya katılarak dalışın engel tanımadığı mesajını verdi. ‘’Engellilerde Scuba Eğitimi’’ projesinin çalışanları ve gönüllüleri, katılımcılara kendi çalışmalarını anlatarak büyük bir farkındalık yarattılar.

Bunu Paylaşın