Avrupa ve dünya şampiyonalarına Türkiye ev sahipliği yapacak

MDN İstanbul

Sualtı Ragbisi Gençler Açık Avrupa Şampiyonası eylül ayında İzmir'de yapılacak.
Türkiye, 2021 yılında sualtı sporlarında Avrupa ve dünya şampiyonalarına ev sahipliği yapacak. Covid-19 salgını nedeniyle 2020 yılında ulusal ve uluslararası yarışmalar olmak üzere birçok etkinliğini erteleyen, bazılarını ise dijital ortama taşıyan Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF), yeni başarılar ve madalyalar için yeni sezona il bazında şampiyonluklarla başladı. Paletli yüzme branşında Gaziantep’te düzenlenen iki ayrı il şampiyonasının ardından aynı branşta üçüncü il şampiyonluğu İstanbul’da 12-14 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Beylikdüzü Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nda yarın başlayacak olan Paletli Yüzme 16 Yaş Üstü İstanbul İl Şampiyonası 60 erkek, 36 kadın sporcunun mücadelelerine sahne olacak. 12 spor kulübünün katılacağı şampiyona, çift palet, suüstü ve dip disiplinlerinde yapılacak. Müsabakalar, TSSF’nin youtube sayfasından canlı olarak yayınlanacak.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, Federasyon’un etkinlik takvimini hayata geçirmeye başladıklarını belirten başkan Şahin Özen, 2020 yılının Covid-19 salgını nedeniyle çok zor geçtiğini belirterek, “Yeni normal kuralları kapsamında sualtı sporlarında da faaliyetler yeniden başlıyor. Bu yıl bir dünya şampiyonası, bir dünya kupası ve bir Avrupa şampiyonasını ülkemizde gerçekleştireceğiz. Sualtı Ragbisi Gençler Açık Avrupa Şampiyonası’nı eylül ayında İzmir’de yapıyoruz. Ekim ayında, Antalya’nın Kaş ilçesinde ‘Kaş Başka’ Serbest Dalış Outdoor Dünya Kupası’nı ve 5’inci Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası’nı gerçekleştireceğiz.

Her branşımızda birçok ulusal şampiyonluk yarışmalarımız olacak. Sualtı ragbisi elit, U24 ve U18 ölçme ve değerlendirme kampları, milli takım aday sporcu kampları, sualtı hokeyi elit milli takımlar ölçme ve değerlendirme kampları, yine serbest dalış outdoor’da ve paletli yüzmede aday ve milli takım kampları, su kayağı milli takım kampı, zıpkınla balık avı aday ve milli takım kamplarını etkinlik takvimimize uygun bir şekilde adım adım organize etmeye başladık. Diğer yandan online hakem eğitim seminerleri ve online hakem aday kursları, rehber dalıcı, dalış eğitmeni ve uzmanlık eğitmenliği eğitimi ve sınavlarımız, 1’inci ve 3’üncü kademe yardımcı antrenör uygulama eğitimleri, antrenör geliştirme semineri, altın cankurtaran eğitmen eğitimi ve ön sınavı gibi etkinliklerimiz sezon boyunca devam edecek,” açıklamasını yaptı.

Milli sporcuların serbest dalış, zıpkınla balık avı, sualtı görüntüleme, paletli yüzme, sualtı hokeyi, sualtı ragbisi branşlarında bu yıl yapılacak uluslararası yarışmalarda madalya için mücadele edeceklerini ifade eden Özen, organizasyonlarda pandemi kurallarının sıkı şekilde uygulanacağını, özellikle havuz etkinliklerinde HES kodları, sosyal mesafe, maske takma, kullanılan malzemelerin sürekli temiz tutulması, kişisel malzeme kullanımına önem verileceğini belirtti.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın