Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü hedef yükseltti

MDN İstanbul

Türk su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü 2023 yılı ihracat hedeflerini revize ederek 1 milyar dolar artırdığını duyurdu.

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit, 2023 yılı için belirledikleri 2,5 milyar dolar ihracat hedefini 3 yıl önce tutturduklarını dile getirirken 2023 yılı ihracat hedeflerini 3,5 milyar dolara yükselttiklerini kaydetti.

İlginizi çekebilir:   ABD’ye su ürünleri ihracatında hedef, 100 milyon dolar

Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektöründen çevreci ödül töreni
Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, Ege İhracatçı Birlikleri’nin sürdürülebilirlik eksenli çalışmalarına yeşil ödül töreniyle destek verdi.

Birlik, 2020 yılında gerçekleştirdiği 983 milyon dolarlık ihracatın yüzde 78’ini gerçekleştiren 15 üyesinin ödüllerini fidan sertifikası şeklinde verdi. 15 firma adına bağışlanan bin 800 fidanla Kınık’ta bir koruluk oluşturuldu.

Ege Bölgesi’nin ihracatına 765 milyon dolarlık katkı sağlayan firmaların fidan sertifikaları Ege İhracatçı Birlikleri’nde düzenlenen Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nin Genel Kurulu’nda düzenlenen törenle dağıtıldı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın