STM deniz projelerini Katar’da sergileyecek

MDN İstanbul

STM, Katar’ın başkenti Doha’da 21-23 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek, Doha Uluslararası Deniz Savunma Fuarı ve Konferansı (DIMDEX) 2022’ye katılıyor. H5-318 numaralı stantta ziyaretçilerle bir araya gelecek STM; deniz projelerini, taktik mini İHA sistemlerini ve siber güvenlik ürünlerini Körfez bölgesi ile buluşturacak.

STM, Orta Doğu’nun en büyük savunma sanayi fuarlarında; İstif (İ) Sınıfı Fırkateyn, Pakistan için üretilen Denizde İkmâl Tankeri, Çok Maksatlı Hücumbot STM-MPAC ile taktik mini İHA sistemleri; ALPAGU, KARGU ve TOGAN’ı sergileyecek. STM, fuarda bütünleşik siber güvenlik çözümlerini de katılımcılarla paylaşacak.

STM, Türk Donanması’nın ihtiyaçlarında kritik rol üsteniyor
Dünyanın en aktif donanmalarından birine sahip olan NATO üyesi Türkiye için suüstü ve denizaltı platformları üreten STM, dost ve müttefik ülke donanmalarının daha efektif görevler yapması için tasarım, inşa ve modernizasyon faaliyetleri kapsamında, ihtiyaca özel özgün ve esnek mühendislik çözümleri üretiyor. Türk Donanması’nın sahada başarılı bir şekilde kullandığı sistemleri; kaliteli, uygun maliyetli ve güncel teknolojili mühendislik çözümleri ile yurtdışına taşıyan STM, uzun vadeli hizmet desteği ve yerli olarak geliştirilen silah sistemleri ile de ülkelerin maruz kalabileceği ambargolardan etkilenmeyecek bir şekilde ürün ve kabiliyetlerini ülke donanmalarının kullanımına açıyor.

Çok yakın zamanda TSK’ya teslim edilecek
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’nin 2018’den beri envanterinde yer alan KARGU, 2021’de ilk ihracat başarısına imza attı. Ürüne ilgi gösteren farklı ülkelerle de görüşmeler sürüyor. ALPAGU ise hafif yapısı, dalış hızı, düşük radar kesit alanı, sürati ile önemli hedeflere noktasal tahribat yaratabilmesiyle öne çıkıyor. Mühimmatlı test atışlarını tamamlayan ALPAGU, çok yakın zamanda TSK’ya teslim edilecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın