Stena Bulk, LNG yakıtlı yeni tankerini tanıttı

MDN İstanbul

Nakliye şirketi Stena Bulk, çift yakıtlı LNG motora sahip kimyasal tanker prototipi IMOFlexMAX’ı tanıttı.

Şirket, geminin sera gazı salınımını modern tankerlere göre yüzde 25’ten daha fazla azaltabildiğini açıkladı.

Sıvı dökme taşımacılığının mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanan gemi, Stena Bulk’un halihazırdaki IMOIIMAX tasarımının geliştirilmesi sonucu ortaya çıktı.

Geminin tasarımı firmanın kardeş şirketi olan Stena Teknik’in gemi inşa ve gemi makineleri mühendisleri tarafından hazırlandı.

IMOFlexMAX’lar rüzgâr ve güneş ışığından enerji toplayabilmek için Flettner motorları ve güneş panelleri kullanılacak. LNG ile çalışabilen verimli çift yakıtlı motorlarda aynı zamanda düşük kükürtlü yakıtlar da kullanılacak. Firma ayrıca müşterilerin ihtiyaçlarını düşünerek alternatifleri çoğaltma çalışmaları da yürütüyor.

Gemilerin temel konsepti, yerel SOx, NOx ve parçacık emisyonlarının yanı sıra sera gazı emisyonlarının azaltılmasına da izin verecek.

Stena, sera gazı salınımını, kombine yakıt ve enerji verimliliği sayesinde düşük kükürtlü yakıt kullanan modern ürün tankerlerine kıyasla yüzde 25 daha fazla azaltabileceğine inanıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın