Stena Bulk, biyoyakıt satışına başlıyor

MDN İstanbul

Stena Immortal
Nisan ayında biyoyakıt ile başarılı bir sefer gerçekleştiren Stena Bulk, bu yakıtı müşterilerine düşük kükürtlü sevkiyat yapabilmeleri için bir alternatif olarak sunmaya hazırlanıyor.

Şirket, tanker gemisi Stena Immortal ile yüzde 100 atık bazlı biyoyakıt kullanarak Atlantik’te 10 günlük bir yolculuk gerçekleştirdi ve biyoyakıtın tanker operasyonlarındaki teknik ve operasyonel fizibilitesini kanıtladı.

Müşterilerine yüzde 20 ile yüzde 100’lük oranlar arasında biyoyakıt seçenekleri sunmaya hazırlanan Stena Bulk, ürünlerin şirketin filosunda kullanılan bir dengeleme programından geçmiş olacağını duyurdu.

Biyoyakıtın müşterilerinin belirli bir rotadaki yakıt mevcudiyetine bakılmaksızın düşük kükürtlü yakıt seçeneklerinden faydalanmalarını sağlayacağını belirten şirket, sevkiyatta herhangi bir bozulma meydana gelmeden işlemlere devam edileceğinin de garantisini veriyor.

Stena Bulk, biyoyakıtın, yeni teknolojilerin ve karbon salınımı olmayan yakıtların ticari olarak uygulanabilir olduğunun kanıtlanmasını beklemeden IMO’ nun sera gazı salınımını azaltma hedefini yakalamak adına ciddi bir potansiyel taşıdığına inanıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın