Standard Club ve North of P&I Club birleşiyor

MDN İstanbul

Standard Club İcra Kurulu Başkanı Jeremy Grose’un imzasını taşıyan bir duyuru yayımladı ve North of P&I Club ile birleşme görüşmeleri gerçekleştirdiklerini duyurdu. Kurulacak olan global şirkette 400 milyon GT’lik gemilere sigorta sağlanacak.

Grose yazısında, Standard Club ve North of P&I Club’ın deniz sigortasının önde gelen, endüstrinin güçlü seslerinden birisi olacak ve International Group’un değerlerini koruyacak bir kulüp oluşturmak için bir araya gelme potansiyelini araştırdıklarını açıkladı.

Duyuruda ayrıca teklifin her iki kulübün yönetim kurulları tarafından onaylanacağı ve başlıca düzenleyici makamlara bildirileceği belirtildi.

Anlaşma sonrası, ortak bir Standard Club ve North P&I çalışma grubu oluşturulacak ve birleşim sonrası üyeler için en verimli sonucun ortaya çıkarılması adına her iki kulübün de hizmet odağının temelini oluşturan değerlendirmelerde yapması için görevlendirilecek.

Birleşme sonrası, her iki kulübün de karşılıklı tam üyeliğinin onayına tabi olmaya devam edecek ve üyeler Mayıs 2022’de yapılması planlanan olağanüstü genel kurul toplantılarında oy kullanmaya davet edilecek.

Birleşik kulübün faaliyetlerine düzenleyici onayın ardından başlaması bekleniyor. Resmi birleşmeninse Şubat 2023’te gerçekleşmesi planlanıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın