St. Lawrence, taslak anlaşmayla grevi bitirdi

MDN MEDIA

Kanada’nın doğusunu kapsayan St. Lawrence Seaway işçilerini temsil eden Unifor, taslak bir iş anlaşması üzerinde anlaştıklarını açıkladı Açıklamaya göre bir haftadır süren ve Atlantik Okyanusu’na bağlanan, önemli bir Kuzey Amerika rotasını kapatan grev sona erdi

360 işçiyi temsil eden Unifor, St. Lawrence Seaway İdaresi (Seaway)’yle Ontario ve Quebec bölgelerinde bulunan mühendisleri, bakımı işçilerini ve diğer iş grupları çalışanlarını kapsayacak bir anlaşma imzalamayı kabul ettiklerini belirtti.

Anlaşmanın, işçiler tarafından onaylanması gereken detayları paylaşılmadı. İşçiler, 30 Ekim sabahından itibaren işlerine geri döndü.  

Grev, Seaway ile yapılan sözleşme pazarlığı bozulduktan sonra, 22 Ekim’de başlamıştı. Ancak, suyolunun kapanmasının ekonomiye yansıyacak etkileri endişeleri artırınca, görüşmeler 27 Ekim günü devam etti.

Kanada Ticaret Odası’nın verilerine göre, işçilerin artan yaşam giderleri için talep ettikleri yüksek maaşların verilmek istenmemesinden çıkan grev, bir haftalık bir sürede 150 gemiyi etkiledi. Tahıl ve diğer hammadde ürünlerinin teslimini yavaşlattı ve her gün 34 milyon Kanada doları zarar yaşandı.

Seaway yaptığı açıklamada, hemen bir düzeltme planı devreye sokarak, hızlı bir şekilde gemilerin geçişinin yapılacağını söyledi.

Reuters

Bunu Paylaşın