SSB yapay zekâ çalıştayı düzenledi

MDN İstanbul

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından savunma sanayiinde yapay zekânın tüm yönleriyle ele alınması amacıyla Savunma Sanayii Yapay Zekâ Çalıştayı düzenlendi.

SSB’de düzenlenen Savunma Sanayii Yapay Zekâ Çalıştayı’na akademiden, ihtiyaç makamlarından, firmalardan ve SSB’den yapay zekâ alanında 80’i aşkın uzman katılım sağladı. Çalıştay, uzmanların kendilerine yöneltilen sorulara, bilgisayar/tablet veya telefonlar ile interaktif olarak cevap verdikleri ayrıca görüşlerini sözlü olarak ifade ettikleri bir yöntem çerçevesinde gerçekleştirildi.

Sabah oturumlarında yapay zekânın savunma alanında sunacağı kabiliyetler, katkı sağlayacağı savunma sistemleri, yapay zekâ kullanımı konusunda problem alanları/zorluklar/engeller ile yapay zekâ dönüşümü için en öncelikli konular uzmanların girdileri ile tartışıldı. Öğleden sonra ise sabah oturumlarında yapılan tartışmalarda ortaya çıkan 6 odak konu için ihtiyaçlar ve öneriler yine uzmanları girdileri ile detaylı olarak değerlendirildi.

Çalıştay, uzmanlardan çalıştay esnasında alınan girdilerle oluşturulan ilk sonuçların tüm katılımcılarla paylaşıldığı sunum ile sona erdi. Çalıştay sonunda oluşan çıktıların Savunma Sanayii Yapay Zekâ Stratejisine girdi oluşturması hedefleniyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın