SSB tarafından yürütülen projeler

MDN İstanbul

Savunma sanayimizin ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın ihtiyaçlarını milli imkânlarla karşılamak üzere çalışan Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) tarafından askeri ve özel tersanelerde hayata geçirilen bazıları tamamlanmış bazıları da inşa aşamasında olan projeleri derledik.

Askeri gemi ile savunma sanayine ilişkin sistem ihtiyaçlarımızı milli imkânlarla karşılama ve askeri gemi ihraç etme noktasında aktif rol oynayan Savunma Sanayii Başkanlığı;  sürdürülebilir deniz araçları sektörü için teknoloji ve alt sistem sahipliği, askeri gemi tasarımı tecrübesi sağlama, uluslararası pazarda rekabetçi üstün tasarımların gerçekleştirilmesi, askeri gemi inşa sektöründe yer alan tersanelerin markalaşmasının teşvik edilmesi ve askeri gemi inşası için gerekli olan sistem, cihaz ve malzemelerin yurtiçinde üretimine yönelik yerli sanayinin kabiliyetlerinin geliştirilmesini sağlıyor.

SSB
Kaynak: T. C. Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB)

Özgün tasarım ve ileri teknoloji yetenekleriyle savunma ve güvenlik alanında Türkiye’yi küresel bir oyuncu haline getirmeyi amaçlayan SSB, ülkemizin savunma ve güvenlik alanlarındaki gücünü artıracak yeteneklerini geliştirerek savunma sanayinin sürdürülebilirliğini sağlayacak programları bütünsel bir yaklaşımla yönetiyor.

Bu noktada küresel sektörü yakından takip eden ve ihtiyaçlara yönelik çözümler üreten SSB Deniz Araçları Daire Başkanlığı, hem askeri gemi hem de askeri deniz sistemleri ile ilgili çeşitli projeleri hayata geçiriyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın