SSB 37’nci yaşını kutladı

MDN İstanbul

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), 37’nci Kuruluş Yıldönümü’nü çalışanlarının ve paydaşlarının katılımıyla düzenlenen etkinlikte kutladı.

Kuruluş Yıldönümü Programı kapsamında 37’nci Yıl Anı Filmi Gösterimi, Kurumda 30 hizmet yılını doldurmuş personele anı objesi takdimi ve “Savunma Sanayii 360 – Bütün Yönleriyle Türk Savunma Sanayii Tarihi” sergisi açılışı da gerçekleştirildi.

Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir kutlama mesajı gönderdi. Erdoğan, yerli ve millî üretim şiarıyla, savunma sanayiinde tam bağımsız bir Türkiye için 37 yıldır samimiyetle çalışan herkese teşekkür etti.

SSB Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ise programda yaptığı konuşmasında, “Geçmişten bugüne pek çok dönüm noktasına şahit olan savunma sanayiimiz bugün geldiği yerde, tam bağımsızlık hedefi doğrultusunda güçlü bir şekilde ilerlemektedir. Ülkemiz savunma sanayii alanında pazar olmaktan çıkmış, aktör olma yolunda önemli bir aşama kaydetmiştir. Yerli ve millî imkanlarla ürettiğimiz platformlar dünyada adından sıkça söz ettirmeye başlamış, hatta bazıları oyun değiştirici olmuştur.” ifadelerini kullandı.

‘Savunma sanayi olarak geniş bir aileyiz’

Türk savunma sanayinin elde ettiği başarıların, Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonu, güçlü ekosistemin kararlılığı, inancı ve azmi sayesinde kazanıldığını ifade eden Demir, “Biz Türk savunma sanayi olarak; vakıf şirketlerimizden özel sektöre, KOBİ’lerden üniversitelere, teknoparklardan araştırma merkezlerine kadar geniş bir aileyiz. Bin 600’den fazla firma ve 80 binden fazla çalışanla 750’den fazla proje yürütüyoruz. Savunma sanayiimiz bugün; yaklaşık 70 milyar dolar bütçe değeri ve 10 milyar dolardan fazla cirosuyla ülkemizin önemli sektörlerinden biri haline gelmiştir. Bu süreçte, her daim bizlerle beraber yol yürüyen siz değerli mesai arkadaşlarıma teşekkürü borç biliyorum.” dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın