Sri Lanka’da bir haftadır yanan gemi

MDN İstanbul

Sri Lanka’da 25 ton nitrik asit, farklı kimyasal madde ve kozmetik ürünler taşıyan Singapur bandıralı konteyner gemisi MV X-Press Pearl, konteynerlerinden birinde çıkan yangının söndürülememesi nedeniyle 7 gündür alevler altında.

Sri Lanka’nın başkenti Colombo açıklarına demirleyen gemideki yangın, geminin kaptan köşkünün bulunduğu kıç güverteye sıçrarken çok sayıda konteyner denize düştü.

Gemiyi işleten X-Press Feeders şirketi bir açıklama yaparak yedi gündür söndürülemeyen yangına müdahale etmek üzere Avrupalı ​​itfaiyeciler ve kurtarma uzmanlarının, Sri Lanka ekiplerin katıldığını bildirdi.

Şirket güneybatı muson yağmurlarının başlaması nedeniyle oluşan olumsuz hava koşullarına rağmen gemiyi ve kargosunu kurtarma çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Feeders, Salı günü tahliye edilen 25 mürettebattan ikisinin bacaklarının yaralandığını ve hastaneye kaldırıldıklarını, diğerlerininse Colombo’daki bir karantina tesisine nakledildiklerini açıkladı.

Çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan Sri Lanka donanma sözcüsü Indika de Silva da yangın söndürme çalışmalarının devam ettiğini belirtirken gemiye 4 römorkör, 3 Sri Lanka ve Hint gemisinin katıldığını duyurdu.

Yangının, MV X-Press Pearl, Colombo’nun 9,5 deniz mili (18 kilometre) kuzeybatısına demirleyip limana girmek için beklediği sırada meydana geldiği belirtiliyor.

Sri Lanka Donanması, yangının çıkış sebebinin gemide taşınan kimyasallardan kaynaklandığına inandıklarına yönelik bir açıklama yaptı. Gemi, 15 Mayıs’ta Hindistan’ın Hazira Limanın’dan yüklenen 25 ton nitrik asit ve diğer kimyasallar da dahil olmak üzere toplamda 1.486 konteyner taşıyordu.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın