Soyaslan Design, ACO Marine atık su sistemi kullanacak

MDN İstanbul

Soyaslan Design, Torlak Tersanesi’nde inşa aşamasında olan lüks yat Nirvana’ya monte edilmek üzere ACO Marine’ye Clarimar MF-3 biyolojik atık su yönetimi sisteminin tasarım ve üretimi için sipariş verdi. Yirmidört yolcu ve 13 mürettebat kapasiteli 40 metrelik yat, adı açıklanmayan bir yabancı alıcı için inşa ediliyor.Alman ACO Group’un bir parçası olan ACO Marine, Avrupa süper ve mega yat pazarında tercih edilen bir firma olmasına rağmen Nirvana, şirketin çalıştığı ilk Türk dizaynı ve üretimi yat olacak. Sipariş aynı zamanda ACO Marine’in yeni seçilen bölgesel satış ve dağıtım acentesi İstanbul merkezli ESKO Marine’in aldığı ilk yat siparişi.

Patentli ´Bio-Sword´ filtre teknolojisiyle Clarimar sistemi, bekletme ve klorlama aşamalarını ortadan kaldırarak piyasadaki en küçük kanalizasyon arıtma sistemlerinden birini sunuyor. Nirvana’da kullanılan ünite, bir vakum ara yüzü içeriyor ve sıralı monteli bir UV lambası sayesinde herhangi bir kimyasala veya ACO MF prosesine ihtiyaç duymadan 5,600 l/d (sıvı yük) ve 3,61 kg/d (BOD) atık arıtma kapasitesi sağlıyor. Siyah ve gri su tankı kapasitesi ise 3,8 m3. Clarimar ünitesine ek olarak sipariş kapsamında bir ACO PowerVAC çift pompa vakum istasyonu, vakum ara yüzü vanaları, vakumlu tuvaletler ve yağ tutucular da teslim edilecek.

Soyaslan Design kurucusu ve ortağı Turhan Soyaslan sistem ile ilgili olarak, “ACO Marine ve ESKO Marine’in sunduğu çözüm en yeni atık su yönetim teknolojisini çok dar bir alana sığdırmamızı sağladı,” dedi. ESKO Marine Genel Müdürü Erhan Esinduy ise ACO Marine’in ilk Türk yat projesinde yer almaktan gurur duyduklarını belirterek, “Nirvana sınırsız bir seyir için dizayn edilmiş. Bu yüzden MEPC 227(64)’te detaylandırılan en yeni IMO standartlarına uygun boşaltma gereksinimlerini karşılama kapasitesine sahip kompakt bir atık su arıtımına ihtiyacı vardı,” şeklinde konuştu.

ACO Marine Genel Müdürü Mark Beavis ise Türkiye’nin denizcilik tarihine dikkat çekerek, “Türkiye uzun bir denizcilik geçmişine sahip ve Akdeniz, Karadeniz ve Ege Denizi kıyılarında stratejik bir konumda. Son 20 yılda ülkenin denizcilik ihracatı gelişti ve son yıllarda ülkenin inşacıları lüks yat pazarına açıldılar. Nirvana, Türk gemi yapımcılarının ve tasarımcılarının yat pazarının yüksek standartlarını karşılamak için yaptıkları ilerlemelerin göstergesidir,” dedi. En yüksek 14 knot hız yapabilecek olan Nirvana her biri 2,100 devirde 588 kW güç üreten iki Doosan 4v222TIH motora sahip. İkiz şaftların her biri redüksiyon dişlileri aracılığıyla 1,275 mm çapında bir pervaneye güç verecek. 55 kW gücünde bir baş pervanesi ilave manevra kabiliyeti sağlayacak. ACO Marine 2006 yılından bu yana gelen süreçte yat sektörünün lider atık su yönetimi teknolojileri tedarikçisi haline geldi. Şirket bu dönemde çoğunluğunun uzunluğu 100 metrenin üzerinde olan 32 projeye ekipman tedariki yaptı.

Bunu Paylaşın