Somali’de Türk gemisine saldırı

MDN İstanbul

Somali açıklarında seyir eden Türk Ro-Ro gemisi Anatolian’a deniz haydutları tarafından saldırı düzenlendi.

Tepe Savunma ve Güvenlik Sistemleri ISPS & IMDG Yöneticisi Faruk tarafından sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda, ANATOLIAN isimli Türk Ro-Ro ve yolcu gemisinin 13 Ağustos 2021 tarihinde yerel saatle 04.45 sıralarında Somali açıklarında, Mogadishu’nun 100 mil kuzeyinde deniz haydutlarının saldırısına maruz kaldığı rapor edildiği bilgisi verildi.

somali

Ayrıca, Skiff botu ile gemiye yaklaşarak ateş açan  4 deniz haydutunun gemiden karşılık verilmesi sonrası yaklaşık bir saat sonra saldırıyı keserek uzaklaştıkları belirtildi.

Anatolian gemisinin bir süredir Somali’nin doğusunda insani yardım malzemesi taşıdığı belirtilirken, bu saldırının yaklaşık iki yıldır hiç bir deniz haydutluğunun rapor edilmediği Somali açıklarında uzun bir aradan sonra meydana gelen olay olduğu da vurgulandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın