SMM Hamburg’a 27 Türk firması katıldı

MDN İstanbul

Eylül ayının son haftasında dört gün süren fuara Türkiye’den, tersane ağırlıklı ve gemi yan sanayiine yönelik çalışan 27 üretici firma katıldı. Fuarda Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği, Kıran Tuzla Tersanesi, Kaptanoğlu Desan, Torlak, Sedef, Tersan, Selah, Soli, İçdaş, Çelik Tekne, Çiçek, Dearsan, Ereğli, Gemak ve RMK gibi firmalarla bazı yan sanayi şirketleri yer aldı. Ancak Türkiye’nin de içinde bulunduğu ikinci kat, birinci katta bulunan ülke pavilyonlarından daha az ilgi gördü.

Almanya’nın Hamburg kentinde gerçekleştirilen SMM HAMBURG Uluslararası Denizcilik Fuarı’na Türkiye’den 27 firma katıldı. Bir sonraki fuar ise ocak 2009’da İstanbul’da

Fuarın açılışına Türkiye’nin Hamburg Başkonsolosu Mehmet Dönmez, Hamburg Ticaret Ataşesi Çağrı Köseyener, MHP İstanbul Milletvekili Ali Torlak, Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Müsteşarlığı Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Konsey Başkanı Kenan Torlak, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan ve Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Nermi Nigiz katıldı.

Bunu Paylaşın