Sıralıbük Koyu’ndaki kaçak yapı yıkıldı

MDN İstanbul

Muğla’nın Dalaman ilçesinde kara bağlantısı bulunmayan Sıralıbük Koyu’na dozerler tekne ile götürüldü, kaçak yapıların yıkımı gerçekleştirildi.

İlçe sınırları içinde yer alan koylarda inşa edilen kaçak yapılar yıkılıyor. Bu çerçevede Orman İşletme Müdürlüğünce tespit edilip idari soruşturma başlatılan ve Dalaman Belediyesi ekiplerince tutanak altına alınan binalardan, Sıralıbük Koyu’nda bulunan kaçak binanın yıkımı gerçekleştirildi. Karayolunda ulaşımı olmayan koya, tekne ile götürülen dozerler ile kaçak bina yıkıldı. Bina sahiplerine de işlem yapıldı. Ekiplerin önümüzdeki günlerde de kaçak olduğu tespit edilen Sıralıbük’te 1, Yavansu’da ise 1 bina olmak üzere toplam 2 binanın daha yıkımını gerçekleştireceği öğrenildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçen yıl 20 Ağustos’ta Muğla’da incelemeler yapmıştı. Denetimler ve belediyelerin çalışması sonrası kentte imar planına aykırılıklarının bulunduğu tespit edilen birçok projede inşaatlar durduruldu. Ardından sırayla bu yapıların yıkımına başlandı.

Muğla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından, Doğal SİT Alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgeleri ile Tabiat Varlıkları üzerinde telafisi mümkün olmayan tahribatların önlenmesi amacıyla yürütülen bu çalışmalar kapsamında, Dalaman ve Fethiye ilçelerinde Martı, Kurşunlu, Sıralıbük, Akbük, Batık Hamam, Benlik, Boynuzbükü, Yavunsu, Ayten, Yassıcılar, Taşyaka, Şeytan Adası ile Tersane Adaları’ndaki toplam 300 kaçak yapının yıkılacağı bildirildi. Dalaman’daki yıkıma ilk olarak Sıralıbük Koyu’ndan başlandı. Koydaki kaçak olduğu belirlenen taş duvarlar, seyir terası, tuvalet, fırın ve ahşap ev yıkıldı.

Bodrum’da ise geçtiğimiz ay Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca süresi uzatılmayan iskeleler sökülmeye başlanmıştı.

Kaynak:
Göcek Gazete
DHA

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın