Singapur’da ilk mürettebat değişikliği gerçekleştirildi

MDN İstanbul

Singapur’da sektör ve yetkililerin ortaklaşa oluşturduğu yeni yönergeler sonrası ilk mürettebat değişikliği yapıldı.

Wilhelmsen Ship Agency tarafından koordine edilen 37 mürettebatın değişimi, Synergy Group tarafından işletilen kuru yük gemisi Genco Liberty’den gerçekleştirildi.

Değişimde, 14 Sri Lanka ve 4 Hint uyruklu toplam 18 denizci, charter uçuşları ile Singapur’a götürüldü ve gemideki 19 Hintli mürettebat aynı uçak ile evlerine gönderildi.

Geçtiğimiz günlerde Singapur’da Covid-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla mürettebat değişiklerine getirilen kısıtlamalar hafifletilmişti. Sözleşmelerini tamamlayan denizcilerin Singapur Denizcilik ve Liman Otoritesi (MPA) tarafından Singapur Mürettebat Değişikliği Çalışma Grubu (SGCCWG) ile geliştirilen prosedürleri takip etmeleri şartıyla evlerine dönmelerine izin verilmişti.

Yeni kurallar gereği denizcilerin negatif Covid-19 testine sahip olmaları ve seyahat için tıbbi olarak uygunluk belgelerinin imzalanmış olmasının yanı sıra 14 günlük ev karantinasına tabi tutulmaları gerekiyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın