Singapur’da amonyak deniz yakıt zinciri oluşturulacak

MDN İstanbul

Japon Itochu Corporation ve elektrik hizmeti veren alt şirketi Itochu Enex ile Hollandalı terminal operatörü Vopak Terminals, Singapur’da amonyak deniz yakıtı kullanımına altyapı geliştirilmesi için fizibilite çalışmaları yürütmek adına bir araya geldi.

Üç şirket, Singapur’da bir bağlayıcılığı olmayan mutabakat sözleşmesi imzaladı.

Anlaşma gereği, amonyak deniz yakıtı tedarik zinciri kurulacak ve Itochu, Itochu Enex ve diğer ortaklar tarafından geliştirilecek sıfır emisyonlu gemilere entegre edilecek.

Singapur’daki Vopak Terminals, Itochu’ya fizibilite çalışmalarında destek verecek; amonyağın yükleme/boşaltma işlemlerinin yapılacağı, depolanacağı ve taşınacağı bağımsız bir kara tesisinin oluşturulmasını sağlayacak.

Itochu Enex, Singapur’da amonyak yakıt tedarik zincirinin geliştirilmesini üstlenecek. Itochu ise yüzer tank ve/veya bunker gemileri gibi açık deniz tesislerinin kurulmasında ve küresel ortaklıkların oluşumunda yer alacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın