Sığınmacılardan Türk-Lübnan ekonomik ilişkilerine darbe

MDN Editör

Türkiye ile oldukça kuvvetli ticari ilişkileri bulunan ve Türk ürünlerinin ciddi bir itibara sahip olduğu Lübnan’da, bazı iş insanlarının Türkiye’deki Suriye uyruklu kişiler tarafından dolandırıldığı ve bu durumun da ülke itibarını olumsuz etkilediği öğrenildi.

Ticaret Bakanlığı’na gönderilen Beyrut Ticaret Müşavirliği’ne ait bir yazıda yer alan bilgilere göre Lübnanlı bir iş insanının verdiği dilekçede Gaziantep’te ikamet eden Suriye uyruklu iki kişi tarafından polyester malzeme temin etme vaadiyle 4 milyon dolar dolandırıldığı ve konunun yargıya intikal ettiği, yargılama sürecinin ise devam ettiği belirtiliyor.

İlginizi çekebilir:

TSK’dan Lübnan ordusuna yardım

Lübnan TSK

Beyrut Ticaret Müşavirliği ayrıca daha önce yine Suriye uyruklu kişiler tarafından 1,5 milyon dolar dolandırıldığı için dava açan aynı ülkeden farklı bir şirket olduğunu belirtirken davaların devam ettiğini ve bu tür olayların ortak özelliğinin Türkiye’de ikamet eden Suriye uyruklu kişilerin Lübnanlı iş insanlarını hedef alması olduğunu vurguladı.

Yazının devamında yakın konum, fiyat ve kalite avantajları sayesinde Türk ürünlerinin ve Türk ihracatçısının ülkelerinde olumlu bir imaja sahip olduğu ancak bu gibi olaylar nedeniyle Müşavirliğe gelen şikâyetlerin arttığı ve küçük bir ülke olan Lübnan’da piyasanın hâkimi belli başlı distribütörlerden gelen bu tür haberlerin piyasada oldukça hızlı bir biçimde yayıldığı bildirildi.

Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın