Sicilya’dan yerli feribot

MDN MEDIA

Sicilya Bölgesi Başkanı Renato Schifani ve Fincantieri CEO’su Pierroberto Folgiero, tamamen Sicilya’ya ait ve Sicilya’da yapılacak yeni bir feribot için 126 milyon dolarlık anlaşma imzaladı

Ropax A Sınıfı feribot, Lampedusa ve Pantelleria Adaları arasında hizmet verecek. Palermo Tersanesi’nde inşa edilecek ve 140 metre ve 14,500 gt olacak feribotun, 2026 yılında teslim edilmesi planlanıyor. Maksimum hızı 19 knot olacak feribot, 1000 insan ve 200 araba taşıma kapasitesine sahip olacak. LNG ve diesel ile çalışan çift yakıtlı motor kullanacak olan gemi, Photovoltaic Sistemi’yle liman beklemelerinde 4 saate kadar sıfır karbon emisyonu garanti edecek.

Sicilya, feribot sahibi olan ilk bölge

Schifani, bu anlaşmanın Sicilya’daki küçük adalar arasında bağlantı kurulması adına önemli olduğunu söylerken, Sicilya Bölgesi’nin Ulaştırma Bakanlığı’nın sağladığı fonu kullanan ve bir feribot sahibi olan ilk bölge olduğuna değindi.

Denizcilik ulaşımının yarını çevresel teknolojilerle donatılacak

Folgiero ise, bu siparişin Fincantieri için önemli bir test ve zaman içerisinde Asya tersanelerine kaymış feribot inşa sektörünü, İtalya’ya getirmek için bir fırsat olduğunu söyledi. Folgiero siparişle, en iyi üretim standardını garantilerken, rekabetçi olabileceklerini ve operasyonel ve sürdürülebilir yararları müşteriye ulaştırabileceklerini ekledi. Projenin en güçlü noktasının ise, denizcilik ulaşımının yarını olan enerji değişimine paralel, çevresel zararı azaltacak teknolojilerin kullanımı olduğunu belirtti.

Maritime Today

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın