Siber risk ve güvenlik için geri sayım başladı

MDN İstanbul

Gelişen teknolojiler, sektörel ihtiyaçlar, kullanıcı alışkanlıkları ve yeni kurallar; gemilerde yüksek hız internet bağlantısı, akıllı ağ ve siber güvenlik çözümlerine olan talebi her geçen gün daha da artırıyor.

Gemilerin karadan anlık takibi, makine, yakıt, elektronik ve güvenli seyir seyrüsefer teçhizatlarının yönetimi ve planlı bakımları,  elektronik harita ihtiyaç ve güncellemeleri gibi birçok noktada bugün yüksek hızda ve stabil internet bağlantılarına ihtiyaç duyuluyor.

1975 yılında sektörel temelleri atılan Özsay Şirketler Grubu bünyesinde hizmet veren Özsay Uydu İletişim AŞ., sektörde bilinen diğer adıyla Ozsay Satellite, Uydu Haberleşme sektörünün küresel en köklü firmalarından olan Marlink firmasının Türkiye tek yetkili distribütörü olarak uzun yıllardır denizcilik sektörünün talep ve ihtiyaçları doğrultusunda Ku-Band, Ka-Band, FX VSAT, L-Band Inmarsat Fbb, Iridium Certus, Inmarsat-C PSA-AAIC aktivasyon işlemleri ve hizmetleri, LRIT test ve sertifikasyonlarını, uzman operasyon ve saha ekibiyle en makul şartlarda ve firma/gemi ihtiyaçları ve Gmdss/IMO kuralları doğrultusunda projelendirerek sektöre anahtar teslim çözümler sunuyor.

Dijitalleşme, entegrasyon, otomasyon ve ağ tabanlı sistemlerin kullanımının giderek artması ve bu kapsamda oluşabilecek güvenlik ve operasyonel risk ve kayıpların önüne geçilebilmesi için IMO MSC-FAL.1/Circ.3 ile yayımladığı bildirge doğrultusunda şirketlerin 1 Ocak 2021’den sonraki ilk uygunluk belgesi onayına kadar bu kapsamda gerekli tüm siber risk ve güvenlik hazırlıklarının tamamlanması gerekiyor. IMO 2021 ve ilgili Siber Güvenlik-Risk Yönetimi uygulamaları kapsamında Marlink CyberGuard çözümleriyle gemilerin ve tüm entegre sistemlerin siber güvenliğini maksimum seviyede tutuyor, ITLink ve KeepUp@Sea hizmetleri ile de armatör, işletmeci ve şirketlerin yetkili bilişim teknolojileri uzmanlarına gemi ya da filo bazlı tüm sistemlerinin yazılım, donanım, güncelleme ve olası tüm IT operasyonlarının karadan ve tek bir ekrandan saniyeler içerisinde görüntülemesine ve yönetilmesine olanak sağlıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın