Siber güvenlik kadınlara emanet

MDN İstanbul

ABD merkezli ağ teknolojileri şirketi Cisco, siber güvenlik alanında kariyer fırsatları yaratmak ve kadınları sektöre kazandırmak adına Siber Güvenliğe Katılım programı düzenledi.

Ücretsiz olarak gerçekleştirilen programa, yüzde 60’ını kadınların oluşturduğu yaklaşık 2600 kişi katıldı. Beş gün süren eğitimler online olarak verildi ve sektörden 40 uzman, katılımcıları günde 2,5 saat siber güvenlik konularında bilgilendirdi.

Eğitimde, siber güvenliğe giriş derslerinin yanı sıra, katılımcıların kariyer planlamalarında ilham alabilecekleri farklı sektörlerden liderlerin katıldığı paneller de düzenlendi. Netaş, Mastercard, Unilever gibi firmalardan ve Cisco’dan uzmanların siber güvenliğin önemini ve potansiyelini paylaştıkları oturumların yanı sıra, siber güvenlikte etik konuları, farklı sektörlerde siber güvenlik uygulamaları ve CIO’ların gözünden dijital dönüşüm perspektifi de katılımcılara aktarıldı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın