Shell düşük sülfürlü yeni yakıtını test etmeye başladı

MDN İstanbul

IMO’nun tüm dünyadaki deniz yakıtları için 2020 yılında yürürlüğe koyacağı sülfür kısıtlamasına hazırlanan Shell, global deniz yakıtları bölümünün geliştirdiği ve IMO’nun yeni düzenlemesiyle uyumlu olarak yüzde 0,50 oranında düşük Sülfür içeren yeni deniz yakıtının (VLSFO) testlerine başladı

Yakıt karışımının ilk denemelerini başarıyla tamamlayan Shell, geliştirdiği ürünü; sülfür düzenlemesine uyum sağlamak için VLSFO’yu kullanmak isteyen Rotterdam, Singapur ve New Orleans’taki gemi sahipleri ve charter şirketleri gibi müşterilerinin hizmetlerine test amaçlı sundu.
Shell Deniz Yakıtları Bölümü Global Satış ve Pazarlama Müdürü Melissa Williams, “Müşterilerimize, yeni yakıtımızı denemeleri ve kendi gemilerinde nasıl bir performans gösterdiğini test edebilmeleri için bir fırsat sunuyoruz. VLSFO’yu deneyebilecekleri süreç içerisinde, yakıtı en iyi koşullarda kullanabilmeleri ve ondan daha iyi verim elde edebilmelerini sağlamak amacıyla kullanıcılarla birlikte çalışacağız,” diye konuştu.
Shell’in yeni yakıtının testleri tüm gemi ve motor tiplerini kapsıyor. Denemelerin 2019 yılında önemli limanlarda gerçekleştirilme olasılığı da vurgulandı.

Bunu Paylaşın