Sezon kısıtlamalarla açıldı

MDN İstanbul

İMEAK Deniz Ticaret Odası’nda (DTO) İstanbul’daki teknelerin 2020 yaz sezonunda verecekleri hizmetin kalitesinin artması amacıyla “Gezi/Tenezzüh Teknelerinde Alınacak Tedbirler” konulu bir toplantı düzenlendi.

DTO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı, İstanbul Liman Başkanlığı, Kültür ve Turizm, Çevre ve Şehircilik Bakanlıkları İl Müdürlükleri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden temsilcileri, İstanbul’da yolcu taşımacılığı ve turistik amaçlı gemi işletmeciliği yapan kooperatif ve işletmelerden temsilciler ve DTO’nun ilgili meslek komitelerinden üyeler katıldı.

Toplantıya başkanlık yapan İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran haziran ayı ile birlikte turizm sezonuna girildiğini belirtti ve Covid-19 salgını sürecinden en çok etkilenen sektörlerin başında turizmin geldiği, sektörün pandemi dolayısıyla getirilen bir dizi kısıtlama ile sezona giriş yapmak zorunda kaldığını söyledi.

Toplantının, sektör ve kamu tarafının bir araya gelip birbirini tanıması ve anlaması açısından önemli olduğunu vurgulayan Kıran, deniz turizmi ile iştigal eden insanların bu zor dönemde kamu yöneticilerinden destek beklediğini ve karşılıklı anlayış içinde, kurallara uyularak hareket edilmesinin gerekli olduğunu dile getirdi.

Toplantıda, pandemi kapsamında alınacak tedbirler, gürültü kirliliği uygulamaları, gezi tekneleri ışıklandırma standartları vb. konular ele alındı, beklentiler ve talepler dile getirildi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın