Şentop’tan Lozan açıklaması

MDN İstanbul

Fotoğraf: AA

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis’te gazetecilerin Lozan Antlaşması’nın “gizli maddeleri” olduğuna yönelik iddiaları sormasının ardından, bunları ilk duyduğunda espri olarak algıladığını söyledi.

Lozan Antlaşması’nın süreli veya 100 yıllık bir anlaşma olmadığını ifade eden Şentop, “Çok taraflı bir anlaşma, birçok ülkenin dahil olduğu bir anlaşma. Süre meselesi söz konusu değil, anlaşmada böyle bir şey yok. Gizli madde meselesi de hukukçular açısından tuhaf karşılanacak bir durum. Çünkü bir anlaşma yapıldığı zaman bu anlaşma, o imzalayan ülkelerin parlamentolarına gelir, orada onaylanır. Gizli olan bir hüküm nasıl parlamentoda onaylanacak, kim bakacak, değerlendirecek ve onay verilecek? Uluslararası anlaşmalarda gizli bir hüküm olamaz. Lozanın da yok. Bu lüzumsuz bir tartışma.” diye konuştu.

İlginizi çekebilir: Adaları Lozan’da vermedik

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın