Seltaş Tersanesi yeni havuzunu tamamladı

MDN İstanbul

Yalova’da bulunan Seltaş Tersanesi, Türkiye’nin beton ve çelik olarak inşa edilen ilk kuru havuzu çalışmaya başlatıyor. Yapımı 2 yıl süren 260 metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğindeki havuzun kaldırma kapasitesi 20,000 ton. Projenin çelik ve beton dahil bütün boya işlemlerinde tedarikçi firma ise Jotun Boya oldu.

Yeni havuz hakkında açıklamalarda bulunan Seltaş Tersanesi yetkilisi Sebahattin Aslan “Tuzla’da bulunan kızak tersanemiz Astaş’ın yanı sıra Yalova’da bulunan tersanemizde de faaliyetlerimize başlıyoruz. Tersanemizde inşa ettiğimiz 260 metre uzunluğundaki havuzumuz ile Yalova Tersaneler bölgesine yeni bir soluk getirmeyi hedefliyoruz. Türkiye’de inşası tamamlanan ilk beton-çelik yüzer havuz olma özelliğine sahip projemizde de gemilerimizde olduğu gibi Jotun Boya’yı tercih ettik. Proje boyunca desteklerini esirgemeyen ve hem beton hem de çelik yapıların boyasında işbirliği içinde olduğumuz Jotun Boya’ya teşekkür ederiz,” ifadelerini kullandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın