Selçuk Kerem Alparslan: Yeni açılımlar yaratmayı hedef aldık

MDN İstanbul

Yerli, milli, özgün ve ileri teknoloji çözümler geliştirerek, savunma sanayinin önemli özel sektör firmalarından biri haline gelen ve geliştirdiği çözümleri yurtdışına da ihraç ederek ülke ekonomisine katkı sağlayan Meteksan Savunma, 15’inci yılını tamamladı.

On beş yılda yurtiçinde ve yurtdışında 100’ün üzerinde projeyi başarı ile teslim etmenin gurunu yaşadıklarını belirten Meteksan Savunma Genel Müdür Selçuk Kerem Alparslan, bu özel gün ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kurulduğumuz günden bugüne hem yurtiçinde hem de yurtdışında düzenli olarak büyümemizi sürdürdük. Savunma sanayinde yurtiçinde üzerinde çalışılmamış özel ve zorlu konulara yöneldik; yurtdışında da rekabet etmeyi temel ilke edindik. Savunma teknolojilerinin sivil iz düşümleriyle yeni açılımlar yaratmayı hedef aldık. Geldiğimiz noktada tüm paydaşların güven duyduğu, yenilikçi, dinamik bir milli teknoloji şirketi olarak, ülkemizin 2023 ve sonrası için koyduğu hedeflere ulaşması arzusuyla çalışmalarımızda emin adımlarla ilerliyoruz. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin son teknoloji, özgün ve bağımsız ürünlere sahip olması için çıktığımız bu yolda bilimin ışığında çalışmaya büyük bir azim ve gayretle devam edeceğiz,” dedi.

Radar sistemleri, çevre gözetleme sistemleri, lazer ve elektro-optik sistemler, haberleşme sistemleri, sualtı akustik sistemler ve platform simülatörleri olmak üzere 6 ana alanda faaliyet gösteren Meteksan Savunma, Türkiye’nin birçok kritik projesinde görev alıyor. Şirketin geliştirdiği 30’un üzerinde ürünün arasında MİLDAR Helikopter Atış Kontrol Radarı, MİLSAR İHA SAR/MTI Radarı, Radar Altimetreler, Mehmetçiğin gözü ve kulağı niteliğindeki Retinar PTR Çevre Gözetleme Radarı, KAPAN Dron Savunma Sistemi, Füze Sistemlerinin Veri Bağları, KEMENT Taktik Veri Bağı Sistemi, AKSON C-Bant İHA Veri Bağı, AGNOSIS Karıştırma ve Aldatmaya Dayanımlı Küresel Konumlama Sistemi, HETS Helikopter Engel Tespit Sistemi, YAKAMOS Karinaya Monteli Sonar Sistemi, Denizaltı Sonarları ve Eğitim Simülatörleri yer alıyor. Ayrıca Meteksan Savunma, Ares Tersanesi ile birlikte son günlerin en fazla ilgi gören savunma sanayi ürünlerinden ULAQ İnsansız Deniz Araçları’nın da yapımını sürdürüyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın