Selanik Liman İdaresi genişleme projesine 180 milyon euro harcayacak

MDN İstanbul

Yunanistan’daki Selanik Liman İdaresi (THPA), limanın altıncı iskelesinde planlanan altyapının genişletilmesi için tasarım ve proje yönetimi hizmetlerini sağlamak üzere Hill International ile anlaştı.

Rogan Associates SA’nın da dahil olduğu bir konsorsiyumun lideri olan Hill International, toplam süresi 46 ay olan ve en az 440 metre uzunluğa ve minimum 17,60 metrelik derinliğe sahip yeni bir rıhtım duvarının inşaatını denetleyecek.

Konsorsiyum tarafından sağlanacak hizmetler arasında; detaylı tasarımın güncellenmesi ve hazırlanması, inşaatın yönetimi ve inşaat sırasında proje yönetimi/denetimi yer alıyor.

Mart 2018’de tamamlanan uluslararası bir özelleştirme sürecinden sonra, Yunanistan Varlık Geliştirme Fonu, Selanik Liman İdaresi (THPA)’nin yüzde 67’lik hissesini satın almak için bir grup uluslararası yatırımcıyla (South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) Limited) satın alma anlaşması yaptı. İlgili imtiyaz sözleşmesine göre, THPA’nın limanı yükseltmek için minimum 180 milyon euro sermaye harcaması gerekiyor.

Bunu Paylaşın