Şehir Hatları’ndan Vapurda Spor Projesi

MDN İstanbul

İBB Şehir Hatları ve İBB Spor İstanbul iş birliğinde, “Vapurda Spor Projesi” hayata geçirildi. Haftanın iki günü, sabah saatlerindeki dört seferde gerçekleştirilen etkinlikte, yolcular, spor hocaları eşliğinde, oturdukları yerde egzersiz yapıyorlar. Proje, spor kültürünü kent yaşantısıyla birleştirmeyi, sporun beden ve ruh sağlığı üzerindeki olumlu etkisini hatırlatmayı amaçlıyor.

Proje başlatılmadan önce yapılan pilot uygulamalarda yüksek katılım olduğunu belirten Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, sporun sayısız faydası olduğunu vurguladı ve projenin amacı hakkında “Sporun sayısız yararı bulunuyor. Maalesef günlük koşturma sırasında sporu ihmal ediyoruz. Bu etkinlikle amacımız yolcularımıza öncelikle sporun beden ve ruh sağlığı üzerindeki olumlu etkisini hatırlatmak. Evlerinde ya da işyerlerinde kısa zamanda yapabilecekleri kolay egzersizleri göstermek. Projeyi başlatmadan önce pilot uygulamalarla test ettik. Bu denemelerde yolcularımızın yüksek katılımı bizi cesaretlendirdi ve heyecanlandırdı,” ifadelerini kullandı.

Spor kültürünü kent yaşantısıyla birleştirip, toplumun yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini söyleyen Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur ise, “Sporu, geniş kitlelere yaymak istiyoruz. Dolayısıyla Şehir Hatları ile yaptığımız bu çalışma beni en çok heyecanlandıran etkinliklerimizden bir tanesi. Altmışı aşkın park, meydan ve bahçede, açık havada, eğitmenlerle sabah sporu desteği veriyoruz. Bunu çeşitlendirmek ve sayıyı artırmak istiyoruz,” şeklinde konuştu.

Proje, pazartesi günleri Beşiktaş-Kadıköy hattında, 08.45-10.15, çarşamba günleri de Üsküdar-Eminönü hattında, 09.00-11.05 saatleri arasındaki seferlerde uygulanmaya başladı.

Sosyal mesafe kuralına uygun egzersizler
Spor İstanbul’un deneyimli spor hocaları, yolculara koltuklarından kalkmadan, boyun, omuz ve sırt kaslarını çalıştıracak, esnetecek ve gevşetecek egzersizler yaptırıyorlar. Sosyal mesafe kuralına uygun olarak, oturarak yapılan egzersizler, nabzı yükseltmiyor ve terletmiyor. Yolcuların büyük çoğunluğunun eşlik ettiği egzersiz programları yaklaşık 15 dakika sürüyor. Spor hocaları ayrıca egzersizlerin omurga ve kas sağlığı üzerindeki olumlu katkısını da anlatıyorlar.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın