Sefine, Netherland Antilles için ikinci gemiyi denize indirdi

MDN İstanbul


Sefine Tersanesi, Netherland Antilles için 13.000 dwt’lik ikinci genel kargo gemisini denize indirdi. Şubat sonlarında da teslimatın yapılması planlanıyor. İlk geminin teslimatı Haziran 2010 tarihinde gerçekleşmişti ki, bu aynı zamanda Tersane’nin ilk teslimatı olma özelliğini taşıyor. Sefine Tersanesi Genel Müdürü Oğuz Tanır, MarineDeal News’a yaptığı açıklamada; bu gemilerin dizaynının şirketlerine ait olduğunu ve farklı armatörlerle yapılan görüşmelerde çok beğenildiğini kaydederek, “aynı dizayndaki bir gemiyi daha Malta’da yerleşik bir firma için yakında kızağa koyacağız” dedi.
Bunların dışında, GESTAŞ için dört adet arabalı vapur yapılıyor. Vapurlar 86 araç ve iki tanesi 400, diğer ikisi de 600 yolcu kapasiteli. Arabalı vapurlardan iki tanesi, 5 Ocak tarihinde denize indirilecek. Teslimatları ise mart ayı başında gerçekleşecek. Diğer ikisinin de, bu teslimatlardan üç ay sonra teslim edilmesi planlanıyor. Sefine ayrıca, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü için iki adet arama/kurtarma botu inşa ediyor. Bunların teslimatı mart ayı sonunda gerçekleşecek.
Şirketlerinin herhangi bir finansman sıkıntısı olmadığı için rahatlıkla yeni projelerle ilgili görüşmeler yaptıklarını belirten Tanır, “günümüzde daralan pazar ve artan rekabet koşulları altında faaliyette bulunan bir oyuncu olarak, ihtiyaç sahibi armatör ve yatırımcılarla çeşitli finans modelleri üzerinde çalışmalar ve değerlendirmeler yapıyoruz” diye konuştu.

Kuru havuz en büyüklerden
Toplam alanı 140 bin metrekare olan Sefine Tersanesi’nin, yaklaşık yüzde 90’lık bölümü tamamlanmış durumda. Şu ana kadar yapılan toplam yatırımın 70 milyon dolar’ın üzerinde olduğunu belirten Tanır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tersanemiz Yalova Bölgesi’nde en büyük  kuru havuza sahip. 240 metre boy ve 42 metre eninde olan kuru havuzun derinliği 9 metre. Gemi tamir/ bakım kapasitesi açısından bakıldığında, burada 90.000 dwt’ye kadar olan gemileri havuzlayabiliyoruz.”

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın