Sedef Kabaş hakkında tahliye kararı

MDN İstanbul

Gazeteci Sedef Kabaş’a “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla açılan davada karar çıktı. Mahkeme, Kabaş’a 2 yıl 4 ay hapis cezası vererek tahliyesine karar verdi.

Katıldığı bir televizyon programında kullandığı atasözü nedeniyle gözaltına alındıktan sonra “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş hakkında açılan davanın ilk duruşması 36’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görüldü. Mahkeme heyeti, 2 yıl 4 ay hapis cezası vererek Kabaş’ın tahliyesine karar verdi.

Kabaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na hakaret suçlamasından da beraat etti.

49 gündür tutuklu bulunan Kabaş duruşmada, “Mevcut iktidarın bana ve bize yaşattıklarına rağmen gerçekleri söylemeye devam edeceğim. Yurtdışında aldığım eğitimlerden sonra kendi isteğiyle yurda dönmüş bir gazeteciyim. Hakkımda açılmış tek bir dava yok.

Konuşmamın içeriği kasıtlı bir şekilde çarpıtılmış ve kamuoyuna izletildi. Goebbels yöntemlerini eleştirdiğim konuşmam Goebbels yöntemleriyle hedef gösterildi. Merak ediyorum acaba hukuk karşısında hakkımı aramak bu husumetin sebebi midir? Bu kişiler şimdi de atasözünden hakaret çıkarıp cezalandırılmamı istiyorlar. Ben bugün IŞİD üyesi olup, emniyetin canlı bomba listesinde olsaydım serbest olacaktım, uyuşturucu ticareti yapsaydım rahat rahat dolaşacaktım,” diye konuştu.

Kabaş’ın avukatı Uğur Poyraz duruşma sonrası yaptığı açıklamada kararı eksik bulduğunu, müvekkili hakkında beraat kararı verilmesi gerektiğini, kararın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne aykırı olduğunu ve yok hükmünde olduğunu bu nedenle de kararı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyacaklarını dile getirdi.

Bunu Paylaşın