Seçkin Gözlemci Günü faaliyetleri başladı

MDN İstanbul

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, ‘Mavi Vatan Tatbikatı’nın Seçkin Gözlemci Günü (SGG) başladı.

Karadeniz, Akdeniz ve Ege’de 11 Nisan’da eş zamanlı başlatılan ‘Mavi Vatan Tatbikatı’nın Seçkin Gözlemci Günü faaliyetleri, Marmaris’te başladı.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar; beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Aksaz Deniz Üs Komutanlığına gitti.

Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Bakan Akar, beraberindeki Komutanlarla birlikte iskeleye geçerek tatbikatın sancak gemisi TCG KEMALREİS’e çıktı.

Bakan Akar’ın gemiye binişinde denizcilik geleneklerine uygun olarak “silistre” adı verilen gemici düdüğü çalındı, “Sayın Millî Savunma Bakanı gemide” anonsu yapıldı.

Tören Mangasını selamlayan Bakan Akar daha sonra tatbikata ilişkin brifing aldı. Brifingin ardından TGC KEMALREİS “avara” edilerek limandan ayrıldı. Bakan Akar’ın bulunduğu sancak gemisi için TCG SALİHREİS’ten topla selamlama atışları yapıldı.

Jenerik bir senaryo kapsamında gerçekleştirilen Karadeniz, Ege ve Doğu Akdeniz’deki tatbikata 122 gemi ve 41 hava aracı katılıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın