Seattle Konteyner Terminali faaliyete geçiyor

MDN İstanbul

SSA Terminals, Terminal 5 modernizasyon programının ikinci aşamasının faaliyetlerine başladı

SSA Terminals ve Terminal Investment Ltd. (TiL) ve The Northwest Seaport Alliance (NWSA) arasında ortak girişim olan Seattle Konteyner Terminali’ni genişletme projesi kapsamında yenilenen konteyner terminali ilk misafiri MSC Lily’i ağırladı.

İnşaat, NWSA, SSAT/ST ve ortaklarının 500 milyon dolardan fazla ortak yatırımıyla Temmuz 2019’da başladı.

Terminal 5’in modernizasyonu, operasyonel verimliliği artırmak için altı Super Post Panamax vinç ile yeniden yapılandırılmış iki rıhtım içeriyor.

Seattle Limanı Komisyonu Başkanı ve NWSA Eş Başkanı Hamdi Mohamed, “Terminal 5’in ikinci aşamasının açılması, NWSA’ya açılan kapıda hem ekonomik genişleme hem de sürdürülebilir operasyonların artması açısından önemli bir dönüm noktasıdır” dedi.

SSA Marine’in Konteyner Bölümü Başkanı Ed DeNIke, “Terminal 5’in yeteneklerinin geliştirilmesine yatırım yapmak, Puget Sound bölgesindeki müşterilerimizin artan ihtiyaçlarını karşılamak, artan kargo hacimlerini yönlendirmek ve istihdam yaratmak için muazzam bir fırsattır ve tüm bunlar NWSA geçidinin gelecekte büyümesini desteklemeye yardımcı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Terminal 5, Seattle’ın iki rıhtımda kıyı elektriği imkânı sunan ilk uluslararası konteyner terminalidir.

SSAT/ST tarafından satın alınan üç adet hibrit lastik tekerlekli portal vinç (RTG) de terminalde konteynerize yüklerin taşınması için kullanılabilecek ve NWSA’nın geçidinde hibrit yük elleçleme ekipmanlarına yapılan ilk yatırımlardan birini temsil edecek.

Seatrade Maritime Network

Bunu Paylaşın