Sealord’a asbest cezası

MDN MEDIA

Yeni Zelanda merkezli Sealord, gemide çalışan mürettebatı asbeste maruz bıraktığı gerekçesiyle para cezasına çarptırıldı

Maritime New Zealand (Maritime NZ)’ın açtığı dava neticesinde, 50 yıllık balıkçı gemisi Will Watch’da çalışan mürettebatı asbestten ve zararlı etkilerinden koruyamamakla yargılanan Sealord, Ağustos 2023’te suçu kabul etmişti. Dava sonucunda aralık ayında firmaya, 196,000 dolar ceza kesildi.

Gemideki asbeste dair ilk iddialar, 2021’de gemide görevlendirilen mürettebatın şüphesiyle ortaya çıkmıştı. Şirket ise, geminin kontrol edildiğini söyleyerek iddiaları yalanlamıştı. Ancak Maritime NZ’nin yaptığı testlerde zararlı madde sonucu pozitif çıktı.

Maritime NZ’nin Investigations Genel Müdürü Pete Dwen, Sealord ve UFI arasında asbestin çalışanlar üzerindeki tehlikeleri hakkında daha güçlü bir iletişim olması gerektiğini söyleyerek, Sealord’un gemideki asbest riskini tespit etmek için daha çok çalışmış olması gerektiğini ekledi.

Sealord, 2021’de Will Watch’un bakım ve onarımına yaklaşık 1.3 milyon dolar harcamıştı. Mart 2023’te ise gemi, asbest analizine girerek temiz sertifikası almıştı.

The Maritime Executive

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın