Hindistan Donanması ikinci Scorpene Sınıfı denizaltısını teslim aldı

MDN İstanbul

INS Kalvari, INS Khanderi'den önce 2017 yılında hizmete girdi
Hindistan Donanması, ikinci Scorpene Sınıfı denizaltı INS Khanderi’yi Mazagon Dock Shipbuilders Limited’den (MDL) teslim aldı. 2017 yılının başında inşasına başlanan INS Khanderi dizel-elektrik saldırı denizaltısının teslim töreni, 19 Eylül’de Mumbai’de gerçekleşti. Scorpene Sınıfı INS Khanderi, Fransız denizaltı tasarımcısı Naval Group (eski DCNS) ile işbirliği içinde MDL tarafından inşa edilen altı denizaltıdan ikincisidir.

Serinin ilk denizaltı INS Kalvari, Aralık 2017’de Hindistan Donanması için hizmete başladı. INS Karanj adlı üçüncü Scorpene Sınıfı denizaltınınsa deniz testlerine devam ediliyor. Dördüncü denizaltı INS Vela’nın inşasına da bu yıl mayıs ayında başlanmıştı. Kalan iki yeni denizaltı, INS Vagir ve INS Vagsheer’inse çeşitli donanım aşamalarında olduğu bildirildi.

Scorpene Sınıfı (Kalvari sınıfı olarak da bilinir) denizaltılar, yaklaşık 12,3 metre yüksekliğe ve 67,5 metre uzunluğa sahipler. Daimi mıknatıslı tahrik motorundan güç sağlayan 360 akü (her biri 750 kg ağırlığında) bulunur. Denizaltı taktiksel entegre muharebe sistemi (SUBTICS), SM 39 Exocet füzeleri veya ağır tel güdümlü yüzey ve sualtı hedef (SUT) torpidoları ile donatılmış olarak, anti-denizaltı ve suüstü savaşlarını da içeren çok çeşitli görevler üstlenebilirler.

Bunu Paylaşın