Savunma sektörünün ihracat yıldızları ödüllerini aldı

MDN İstanbul

Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği (SSI) 2018 yılında en fazla ihracat yapan başarılı firmaları ödüllendirdi. Sektörde 2018 yılının ihracat şampiyonu TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayii oldu. SSI’nın 2018 yılı olağan Genel Kurul toplantısından önce gerçekleştirilen ödül töreninde, TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile birlikte diğer başarılı firmalara ödüllerini, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir ve SSI Başkanı Latif Aral Aliş verdi.
SSI Yönetim Kurulu Başkanı Latif Aral Aliş, takip eden değil, takip edilen teknoloji ve ürünleri ürettiğimizi belirterek, “Kuruluşumuzdan bu yana ihracatımızı yüzde 130 artırdık. 2018 yılında ihracatımız 2 milyar doları aştı. 2019 yılının ilk üç ayında ise ihracatını an fazla artıran sektör olduk. Bunun yanı sıra kilogram başına ihracatımız 46,59 Amerikan Doları’na ulaştı. Türkiye ortalaması ise 1,32 dolar. Ekonomiye diğer sektörlere göre neredeyse 45 kat daha fazla değer katıyoruz,” diye konuştu.
Çeşitli kategorilerde toplam 15 ödülün verildiği törende 2018 yılında en fazla ihracat yapan firmalar arasında ilk sırayı TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayii aldı. Bu kategoride TUSAŞ Motor Sanayii ikinci olurken, FNSS Dış Ticaret üçüncü, ASELSAN Elektronik Sanayi ve Ticaret dördüncü Alp Havacılık Sanayi Ticaret ise beşinci sırada yer aldı.
İhracatını en fazla artıran firma ödülünü FNSS Dış Ticaret alırken, Bahtiyar Av Malzemeleri Pazarlama İnşaat Tekstil Sanayi ve Ticaret LTD en fazla ülkeye ihracat yapan firma oldu. Ürün Gruplarına göre ihracat birincisi olarak ödül alan diğer firmalar ise şöyle:
“Makine ve Kimya Endüstrisi Genel Müdürlüğü (Mühimmat), Derya Silah Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Yivsiz Tüfekler), Turaç Dış Ticaret Ltd. Şti, (Fişek), Feda Pazarlama ve Ticaret Ltd.Şti (Diğer Silahlar), ASELSAN Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Savunma Elektroniği), TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay San. A.Ş. (Hava Taşıtları ve Aksamları), Yonca-Onuk Adi Ortaklığı (Deniz Taşıtları ve Aksamları), FNSS Dış Ticaret A.Ş. (Kara Taşıtları ve Aksamları)”
Bunu Paylaşın