Savunma sanayinde önemli buluşma

MDN İstanbul

ASELSAN, Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (SAHA İstanbul) üye firmalarıyla sanayileşme etkinliğinde bir araya geldi.

Etkinliğin açılışında konuşan ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, ASELSAN’ın SAHA İstanbul’a üye olan ilk vakıf şirketlerinden biri olduğunu söyledi.

SAHA İstanbul’un her geçen gün başarılı çalışmalarına devam ettiğini vurgulayan Görgün, geçen sene 3 boyutlu sanal EXPO Fuarı’nın düzenlendiğini anımsattı.

Görgün, Derneğin sektörün ihtiyacına yönelik nitelikli yöneticiler yetiştirmek için başlattığı ve kendisinin de ders verdiği SAHA MBA Programı’na değinerek, programın zenginleşmesine gayret gösterdiklerini dile getirdi.

SAHA İstanbul’un Avrupa’nın en büyük kümelenmelerinden biri olduğuna işaret eden Görgün, ‘‘SAHA İstanbul’un 645 üyesinin yaklaşık 3’te biri burada. ASELSAN’ın 50 stratejik partnerinin 17’si de SAHA İstanbul üyesi firmalardan oluşuyor. Bu etkinliğin de işbirliğinin artmasına katkı sağlayacağına inanıyorum,’’ diye konuştu.

Görgün, etkinliğin çıktılarını takip edeceğini belirterek, ülke menfaatlerine katkı oluşturmak adına tüm katılımcılardan destek istedi.

Tedarik zinciri yönetimi konusunda 2018’de değişikliğe gittiklerini hatırlatan Görgün, bunu genel müdür yardımcılığı seviyesine taşıdıklarını, uçtan uca millileşme ve yerlileşme çalışmalarına, birlikte üretme-geliştirmeye hızlı bir şekilde adapte olmanın adımını attıklarını söyledi.

SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş de etkinlikte ASELSAN yetkililerinin üye firmalarla görüşeceğini ifade etti.

Derneğin mobil iletişim uygulamasına değinen Keleş, üye firmalardan, günlük haberlerin yanı sıra proje, ihale ve etkinlik duyuruları paylaşılan uygulamadan daha fazla istifade etmelerini talep etti.

Keleş, SAHA MBA Programı’nın yeni dönemini 27 Eylül’de başlatacaklarını belirterek, ‘‘Program’da hedefimiz 2026’da dünyanın en prestijli 10 programından biri haline gelmesi. İşi üretim olan insanların yönetim alanında da kendilerini geliştirmeleri için önemli bir fırsat sunuyoruz’’ diye konuştu.

Geçen yıl Covid-19 salgını koşulları nedeniyle sanal olarak düzenledikleri SAHA EXPO’ya değinen Keleş, etkinliği bu yıl hem fiziki hem sanal olarak gerçekleştireceklerini ve bir önceki fuarın 5 katı büyüklükte olacağını belirtti.

ASELSAN Tedarik Zinciri Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Nuh Yılmaz da etkinlikte Türkiye’nin 12 ilinden 186 firmanın yer aldığını, etkinlik süresince 700’ü aşkın görüşme yapılacağını ifade etti.

Şirketin son yıllarda önceki kazanımların üzerine yenilerini ilave ederek çalıştığını ve hedeflerinin 3 milyar dolarları görmek olduğunu dile getiren Yılmaz, ‘‘Hem ciromuzu hem de tedarikçi sayılarımızı artırıyoruz. ASELSAN 3 yıl öncesinde 1,4 milyar dolar ciro yaparken geçtiğimiz yılı 2,3 milyar dolar ciroyla kapattı’’ dedi.

Yılmaz, 5 bin 300’ün üzerinde tedarikçiyle çalıştıklarını belirterek, bunların 3 bin 200’den fazlasının yerli tedarikçilerden oluştuğu bilgisini verdi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın