Savunma, denizcilik, havacılık ve uzay sektörlerinin dijital platformu DAMISE

MDN İstanbul

Savunma, denizcilik, havacılık ve uzay sektörlerinde faaliyet gösteren firmalara yönelik hayata geçirilen “DAMISE” hem dijital bir pazar yeri hem arama motoru hem de dijital ihracat süreçlerinin yönetimini sağlayan bir yapı olarak faaliyet gösteriyor. Kullanıcıları arasında NATO “Türk Endüstri Günü” etkinliğinde DAMISE platformu üzerinden dijital ürün/hizmet tanıtımları gerçekleştirilmiş olan ASELSAN, HAVELSAN, ASPİLSAN gibi ana yüklenici firmaların da olduğu platformun asıl hayata geçirilme amacı ise ihracatı artırmak.

Firmaların ihracat için küresel tedarik zinciri giriş süreçlerine hakim olması ve tasarımdan itibaren atılacak adımları bunlara göre izlemesi gerektiğini söyleyen DAMISE Genel Müdürü ve Kurucu Ortağı Yasemin Ok, “Firmaların dijital ortamda sektörel gelişmelere ve firmalara tek tıkla erişebildiği bir platform oluşturduk. DAMISE; Ekosistem, Akademi, Dijital Vitrin ve Tedarikçi Yönetim Sistemi çözümleriyle faaliyet gösteren yeni nesil dijital bir platformdur” dedi.

“Türk ürün ve hizmetlerinin dünyada boy göstermesini hedefliyoruz”

Temel amaçlarının ihracat olduğunu vurgulayan DAMISE Genel Müdürü ve Kurucu Ortağı Yasemin Ok, “Türk ürünlerinin ve hizmetlerinin küresel pazarda yerini almasını, markalaşarak dünyada boy göstermesini ve küresel tedarik zinciri süreçlerinde yer almasını hedefliyoruz. Dijital Vitrin hizmet modülümüz ise; fiziksel, online veya hibrit etkinliklerin senkron veya asenkron olarak dijitalde yer almasını, firma, ürün veya hizmet lansmanlarının Dijital Vitrin üzerinden tüm dünyada sergilenmesini sağlamaktadır. Özetle savunma havacılık, uzay, denizcilik ve 52 alt sektör için DAMISE; dijital bir pazaryeri, dijital bir arama motoru, dijital bir iletişim alanı ve ihracat süreçlerinin dijital yönetimini sağlayan yeni nesil dijital bir platformdur. Bir yandan da platformumuza yeni nesil teknolojiler dahil etmeye devam etmekteyiz. Örneğin atıl stok, atıl kapasite gibi konular ülkemizde en çok ihtiyaç duyulan alanlar. Bu konuların hızlı ve pratik çözümüne yönelik çalışmalarımız devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Bunu Paylaşın