Savaş hazırlıkları devam ediyor

MDN İstanbul

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Almanya’dan daha fazla ABD merkezli askerin önümüzdeki günlerde güneydoğu Avrupa’ya gideceğini söyledi.Vilseck’teki 2’nci Süvari Alayı’ndan bir bölüğün müttefiklerle eğitim vermek için Bulgaristan’a gideceğini söyleyen Austin’in bu açıklaması yakın zamanda gerçekleşen bin diğer alay askerinin Romanya’ya yeniden yerleştirilmesinin hemen ardından geldi. Ayrıca, bölgedeki Rus saldırısından endişe duyan müttefiklere güven vermek amacıyla birkaç bin ABD merkezli asker de Polonya’ya gönderildi.

Moskova’nın askerini çekmeye başladığını açıklamasına rağmen, Austin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna çevresindeki güç sayısını azaltmaya başladığına dair bir işaret göstermediğini belirtti. Bunun yerine, müttefiklerin Rusya’nın asker eklediğini söylediğini belirtti.

Austin, Rus kuvvetlerinin Ukrayna sınırına yaklaştığını ve kara kuvvetlerinin kan stoku yaptığını söyledi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın