Sanmar’ın yeni liman römorkörü H. Schramm Towage’a teslim edilecek

MDN İstanbul

Sanmar, yeni liman römorkörünü Türkiye’den Almanya’ya doğru ilk yolculuğuna çıkarıyor. Römorkör, Alman operatör H. Schramm Towage’a teslim edilecek.

Kanadalı tasarım firması Robert Allan Ltd.’nin Sanmar TRAktor-Z 2500SX tasarımına özel olarak inşa edilen römorköre BO adı verildi. İki adet yüksek hızlı, elektronik kontrollü, EPA Tier III ve IMO Tier II uyumlu CAT 3516C HD D dereceli dizel motoruyla güçlendirilen BO, 75 ton çekme kuvvetine ve 12 knot hıza ulaşabiliyor.

25.3 metre uzunluğa, 12 metre genişliğe sahip, gemi yedekleme ve terminal destek hizmetleri için tasarlanan BO, Fi-Fi 1 yangın sistemine sahip. BO, H. Schramm Towage’ın Elbe Ağzı’nda ve Kiel Kanalı’nın batı ucundaki Brunsbüttel’de hizmet veren filosuna katılacak.

Sanmar’ın Altınova Tersanesi’nde inşası devam eden ve Deliçay XlV adıyla anılan BO, Schramm’a teslim edilen altıncı römorkör oldu.

“Bireysel operatörlerin özel ihtiyaçlarını karşılamak için sürekli gelişiyor”

Sanmar Tersaneleri Kurumsal Strateji Direktörü İpek Gürün “Deliçay serimiz operatörler arasında son derece popüler olmaya devam ediyor ve en son teknolojileri kullanmak ve bireysel operatörlerin özel ihtiyaçlarını karşılamak için sürekli gelişiyor. Biz de bu projenin geliştirilme sürecinde H. Schramm Towage ile işbirliği içinde çalıştık” ifadelerini kullandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın