Sanmar’ın ürettiği Svitzer Vale teslim edildi

MDN İstanbul

Sanmar’ın Yalova Altınova’daki tersanesinde üretilen ve Deliçay römorkör serisinin ikinci ürünü olan Svitzer Vale’nin teslimatı, nisan ayının ortasında gerçekleşti. Robert Allan Ltd.’nin TRAktor-Z 2500 SX (Sanmar eXclusive) tasarımına sahip olan ve ABS tarafından klaslanan römorkör ilk durağı İngiltere’ye doğru yola çıkarken, Danimarkalı sahibi Svitzer’in çatısı altındaki asıl hizmetine Almanya’nın Bremerhaven Limanı’nda devam edecek.

25,30 m uzunluğa, 12 m genişliğe ve 6,2 m draft’a sahip olan Svitzer Vale, her biri 2100 kW’lık güç üreten 2 adet Caterpillar 3516C HD ana makineyi taşıyor. Rolls Royce US255 pervane sistemiyle donatılan römorkörün çekme gücü 70 ton, azami hızıysa 12,5 knot. Römorkörlerde daha yaygın olarak kullanılan ASD konfigürasyonun yerine; bu yeni seride hem liman hem de gemi çekme, yanaştırma ve yedekleme görevlerinde maksimum verimin elde edilmesini sağlamak için özel olarak tasarlanmış, önden çekişli Z-drive sistemi bulunuyor.

Sanmar Denizcilik ve Robert Allan Ltd. iş birliğinin üstün teknik özellikli ürünü olan Deliçay serisi 60 ve 70 tonluk çekiş gücünde üretilebilmesinin yanı sıra; yepyeni ve esnek tasarımı sayesinde, sahiplerinin istemiş oldukları özelliklere göre dizayn edilebilmesine olanak sağlayan bir dizi opsiyonel seçenek de sunuyor. Kompakt yapısının yanında; bünyesinde tam havalandırmalı, banyolu, ayrı mutfaklı ve personel dinlenme/TV odalı üç adet ikiz palamar kabin bulunuyor. Hem mürettebatı hem de ağırladığı misafirler için yeterli sayıdaki oturma yeri sayesinde, içerisindeki yaşam alanına genişlik ve ferahlık katıyor.

Sanmar, Danimarkalı Svitzer’e bugüne kadar, Svitzer Vale’yle birlikte 17 adet römorkör teslim etti. Üretimi halihazırda devam etmekte olan Deliçay III römorkörü de Svitzer’e önümüzdeki eylül ayında teslim edilecek.

Bunu Paylaşın