Sanmar’dan Marin Tug’a yeni römorkör teslimi

MDN İstanbul

Liman römorkörcülük hizmetleri lisans başvurularında kazanan şirketlerden biri de Marin Tug-Marin Römorkör ve Kılavuzluk A.Ş. oldu. 1998 Eylül’ünde sektörün önde gelen oyuncuları tarafından kurulan İstanbul merkezli şirket, Türkiye’de liman römorkörcülük hizmetleri ve uluslararası sularda açık deniz destek ve batık çıkarma hizmeti sunuyor.
Şirketin 16 römorkörden oluşan filosunun yarısı Sanmar tarafından inşa edildi. Marin Tug filosuna 2019’da eklenen beş römorkör ise Robert Allan Ltd tasarımı ve Sanmar üretimi. Bu beş geminin iki tanesi 60 bollard çekme gücüne sahip Sanmar’ın en başarılı serisi sayılabilecek Boğaçay sınıfı ASD konfigürasyonlu römorkörler. 70 bollard çekme gücüne sahip bir römorkör de bu sene bitmeden filoya eklenecek. Filodaki gemiler 50 ton bollard çekme gücüne sahip Sanmar Sarıpınar sınıfı bir römorkör ile 28 m uzunluğundaki ve sektörde bilinen Sanmar Terminal sınıfına dahil 80 ton çekme gücüne sahip römorkör arasında değişiyor.
Marin Tug filosuna en son eklenen römorkörler şirketin İzmit ve Nemrut Körfezi’nde aldığı yeni liman hizmetleri lisanslarının gereksinimlerini karşılamak için kullanılıyor. Sanmar Ticaret Direktörü Rüçhan Çıvgın, “Yeni yönetmelikler işletmecileri filolarına daha güçlü römorkörler eklemelerine ve bu tür römorkörleri çalıştırmasına önayak oldu. Daha güçlü ASD veya traktör konfigürasyonlu römorkörleri olan işletmecilerin yoğunluğun daha fazla olduğu limanlarda çekme lisansı alabilme anlamında şansı daha yüksek oldu,” dedi.
Sanmar tarafından inşa edilen römorkörlerin son derece kullanışlı ve kaliteli olduğunu dile getiren Marin Tug İşletme Müdürü Kaptan Kazım Bakan ise, “Sanmar römorkörleriyle yaptığımız her işten bütünüyle memnun kaldığımızı, en önemlisi, müşterilerimizin memnun kaldığını, rahatlıkla söyleyebiliriz,” dedi.
İnşa cephesinde Robert Allan Ltd tasarımlı römorkörleri en çok üreten tersanelerden biri olan Sanmar’ın bu alanda inşa ettiği gemi sayısı 200’e yaklaşıyor.
Bunu Paylaşın